Veerle Mathijs Diëtiste

Regio Grimbergen
0476/545831
mathijsveerle@gmail.com

Veerle Mathijs

Sport en voeding zijn al sinds mijn tienerjaren een echte passie. Master in lichamelijke opvoeding was dus een vrij logische studiekeuze. Een mooie basis, maar nog niet 100% wat ik wilde. Er ontbrak iets en dat vond ik in de richting voeding – en dieetleer. Dit was helemaal mijn ding.

Al vrij snel kwam ik in het onderwijs terecht. Eerder toevallig, maar het bleek voor mij een shot in de roos. Nu, zoveel jaren later, en met evenveel passie, begeleid ik nog steeds jongeren. Ik kreeg vaak vragen van collega’s en zelfs leerlingen over gezonde voeding, vermageren, … Hier wilde ik wel iets mee doen en daarom begon ik als zelfstandig diëtiste in bijberoep.

Vol goesting stap ik nu mee in het project van Studio 44 in Strombeek. Door samen te werken met andere professionals, ben ik ervan overtuigd mensen nog beter te kunnen begeleiden.

Als mama van 2 kinderen weet ik als geen ander dat het niet altijd evident is om een gezonde levensstijl te combineren met je gezin, job, hobby’s en sociale leven. 

Ik vind het vooral belangrijk dat mensen zelf leren hun eet - en leefgewoonten stap voor stap aanleren. Dit probeer ik op een creative manier aan te pakken. Snelle en strenge diëten zijn bij mij daarom ook niet aan de orde. 

De titel van diëtsite is wettelijk beschermd en mag enkel toegkend worden aan mensen die zijn afgestudeerd als bachelor in de voedings - en dieetleer. Hierdoor word ik dus ook door het RIZIV erkend als diëtsite. Dit kan belangrijk zijn voor de terugbetalingen van de consultaties.